Zorgondernemer worden

Zorgondernemer worden

Overweegt u om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer in de zorg, maar weet u niet goed wat dit u op kan leveren? Posibel helpt u verder in dit proces. Als beginnend zorgondernemer komt er veel op u af. U moet uw eigen administratie bijhouden en krijgt te maken met nieuwe wetten en regels. Laat dit u niet afschrikken: Aan de slag gaan als zorgondernemer kan u veel opleveren. In dit stuk vertellen we u meer over zelfstandig ondernemen in de zorg.

Uurloon

Als zorgondernemer bepaalt u zelf hoeveel geld u in rekening brengt per gewerkt uur. Voor veel mensen is dit de aantrekkelijkste reden om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer. Het gemiddelde uurloon van een ZZP’er in de zorg ligt stukken hoger dan het uurloon van zorgmedewerkers in loondienst. U hoeft dus minder te werken om hetzelfde te verdienen.

Vrijheid en flexibiliteit

Als u zorgondernemer wordt ervaart u veel vrijheid: U bepaalt namelijk zelf hoeveel u werkt en op welke dagen u vrij bent. Wilt u buiten de schoolvakanties regelmatig een weekje weg? Dan plant u simpelweg geen werk in die week.

Afwisseling als zorgondernemer

Als u ZZP’er wordt kiest u zelf waar en wanneer u werkt. Hierdoor is geen enkele dag hetzelfde. ZZP’er worden in de zorg is dus ideaal voor mensen die houden van diversiteit en uitdaging.

Voordelen van Posibel

  • Advies en begeleiding bij het opzetten van uw bedrijf.
  • Helder overzicht van stappen die doorlopen moeten worden.
  • Geen onnodige stress en onzekerheid.
  • Met een gerust hart van start gaan.

Belastingvoordeel

Als zorgondernemer heeft u recht op belastingvoordeel: Uw bedrijfskosten zijn aftrekbaar en ZZP’ers kunnen in veel gevallen gebruik maken van aangename regelingen zoals de startersaftrek. Ook komt u in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek wanneer u genoeg uren heeft besteed aan uw onderneming.

Geen administratie op de werkvloer

Als u aan de slag gaat als ZZP’er in de zorg hoeft u geen teamvergaderingen en andere verplichtingen bij te wonen. Dit bespaart u veel tijd, waardoor u meer tijd overhoudt voor uw cliënten, familie en vrienden.

Werkplezier

ZZP’ers ervaren vaak groter werkplezier dan werknemers in loondienst. De verklaring hiervoor is simpel: U kiest zelf welke opdrachten u wel en niet aanneemt, waardoor u minder snel bij een instelling aan de slag gaat die niet bij u past. Dit vergroot direct het werkplezier.

Begeleiding van Posibel

Heeft u behoefte aan ondersteuning tijdens de opstart van uw eigen onderneming? Wij denken graag met u mee. Bij Posibel bieden we stapsgewijze begeleiding aan zelfstandig ondernemers die vast lopen tijdens de start-up fase van hun onderneming. Ook voor een specifieke vraag kunt u altijd bij ons terecht. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Contact met Posibel

Benieuwd naar de mogelijkheden welke Posibel u te bieden heeft? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 06 00 564, mail ons op info@posibel.nl of maak gebruik van onderstaand contact formulier.