Zelfstandig ondernemer worden

Zelfstandig ondernemer worden

Overweegt u om zelfstandig ondernemer te worden, maar weet u niet goed wat dit u op kan leveren? Posibel helpt u verder! Op deze pagina vertellen we u meer over de voordelen van zelfstandig ondernemen.

Vrijheid en flexibiliteit

Als zelfstandig ondernemer ervaart u grote vrijheid en flexibiliteit. U plant zelf in op welke dagen u werkt en op welke dagen u vrij bent. Hebben uw kinderen of partner vakantie? Dan kunt u gelijktijdig vrij nemen van werk. Werkt u graag drie dagen werken per week, of juist alle zeven? Ook dit kunt u zelf bepalen: U bepaal simpelweg zelf hoeveel klussen u aanneemt. Werkt u graag om de week? Ook dit is allemaal mogelijk als u besluit zelfstandig ondernemer te worden. Er is geen baas die voor u bepaalt hoelang, hoeveel en op welke plek u aan de slag gaat.

Werkplezier

Als u zelfstandig ondernemer wordt ervaart u meer werkplezier. Onder andere door de vrijheid en flexibiliteit die u ervaart, maar ook doordat u zelf kunt beslissen welke opdrachten u wel en niet aanneemt. Krijgt u een verzoek van een organisatie die u niet aanspreekt, of een klus van een bedrijf die u niet interessant of uitdagend vindt? Dan kunt u er zelf voor kiezen om deze klussen af te wijzen. Zo doet u minder dingen die niet bij u passen, en wordt het werkplezier automatisch vergroot.

Voordelen van Posibel

  • Advies en begeleiding bij het opzetten van uw bedrijf.
  • Helder overzicht van stappen die doorlopen moeten worden.
  • Geen onnodige stress en onzekerheid.
  • Met een gerust hart van start gaan.

Uurloon bepalen

Als u ervoor kiest om zelfstandig ondernemer te worden, bepaalt u zelf uw eigen uurloon. Het marktconforme uurloon van een ZZP’er ligt over het algemeen stukken hoger dan het uurloon dat u verdient in loondienst. Voor veel mensen is dit dé reden dat ze zelfstandig ondernemer worden.

Belastingvoordeel

Als zelfstandig ondernemer heeft u recht op belastingvoordeel: Uw bedrijfskosten zijn aftrekbaar en u kunt veel gevallen gebruik maken van aangename regelingen zoals de startersaftrek waarop u recht heeft als u startend ondernemer bent. Daarnaast hebben de meeste zelfstandige ondernemers recht op zelfstandigenaftrek. Hierop heeft u recht wanneer u genoeg uren heeft besteed aan uw bedrijf.

Zelfstandig ondernemer worden kan een geweldige manier zijn om je carrière in eigen hand te nemen en een beter evenwicht tussen werk en privé te bereiken. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de uitdagingen die het zijn van eigen baas met zich meebrengt. Je moet bijvoorbeeld zeer georganiseerd en gedisciplineerd zijn om je tijd te beheren en deadlines te halen. Je moet ook kunnen omgaan met ambiguïteit en onzekerheid, omdat niemand je dagelijks vertelt wat je moet doen. Bovendien kan werken als zelfstandige isolerend zijn, dus het is belangrijk om contact te leggen met andere mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. Ten slotte moet je bereid zijn lange uren te maken en offers te brengen om je bedrijf tot een succes te maken. Maar als je bereid bent om er hard voor te werken, kan zelfstandig ondernemerschap ongelooflijk lonend zijn.

Zelfstandig ondernemer worden

De gedachte je eigen baas te zijn is voor veel mensen een droom. De mogelijkheid om je eigen uren te bepalen, thuis te werken en je eigen carrière in handen te hebben zijn slechts enkele redenen waarom werken als zelfstandige zo aantrekkelijk is. Er zijn echter ook enkele uitdagingen die het werken als eigen baas met zich meebrengt. Je moet bijvoorbeeld gedisciplineerd zijn om op schema te blijven en deadlines te halen. Je moet ook vertrouwd zijn met de marketing van je diensten en de omgang met klanten. Maar voor wie bereid is er werk van te maken, kan zelfstandig ondernemer worden een enorm lonende ervaring zijn. Je hebt niet alleen de vrijheid om je eigen carrière vorm te geven, maar je hebt ook de voldoening te weten dat je je eigen succes in de hand hebt.

Begeleiding van Posibel

Bent u nog nooit ZZP’er geweest, of heeft u simpelweg behoefte aan extra ondersteuning? Wij denken graag met u mee! Bij Posibel bieden we stapsgewijze begeleiding aan zelfstandig ondernemers die vast lopen tijdens de start van hun bedrijf. Komt u aardig op weg, maar heeft u een specifieke vraag? Ook dan kunt u met uw vragen bij ons terecht. Bent u benieuwd waarmee we u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Contact met Posibel

Benieuwd naar de mogelijkheden welke Posibel u te bieden heeft? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 06 00 564, mail ons op info@posibel.nl of maak gebruik van onderstaand contact formulier.