Starten als ZZP’er

Starten als ZZP’er

Heeft u altijd al willen starten als ZZP’er? Posibel helpt u verder waar u vastloopt! Als beginnend ondernemer komt er veel op u af: U krijgt met nieuwe regels te maken en u bent plotseling uw eigen leidinggevende. Schrikt dit u af? Maakt u geen zorgen. Het starten als ZZP’er gaat samen met een hele hoop voordelen. Op deze pagina vertellen we u meer over de voordelen van zelfstandig ondernemen.

Vrijheid en flexibiliteit als ZZP’er

Als u start als ZZP’er ervaart u direct meer vrijheid en flexibiliteit. Doordat u zelf inplant op welke dagen u werkt, bent u vaker gelijktijdig vrij met gezinsleden, uw partner of uw vrienden.  Werkt u graag parttime, of het liefst fulltime? Ook dit is volledig aan u. U bepaalt simpelweg zelf hoeveel klussen u aanneemt. Hierdoor is ook om de week, alleen in het weekend of alleen buiten de schoolvakanties werken mogelijk. Er is geen baas die voor u bepaalt hoelang, hoeveel en op welke plek u aan de slag gaat.

Werkplezier

Als u start als ZZP’er ervaart u direct meer werkplezier. Omdat u zelf beslist welk werk u verricht, welke opdrachten u wel en niet aanneemt, welke producten u verkoopt of welke dienst u precies levert,  besteedt u weinig tijd aan zaken die u niet uitdagend of interessant vindt. Hierdoor wordt het werkplezier automatisch vergroot.

Voordelen van Posibel

  • Advies en begeleiding bij het opzetten van uw bedrijf.
  • Helder overzicht van stappen die doorlopen moeten worden.
  • Geen onnodige stress en onzekerheid.
  • Met een gerust hart van start gaan.

Loon

Als u ervoor kiest om te starten als ZZP’er, bepaalt u zelf uw eigen uurloon. Het marktconforme uurloon van een ZZP’er ligt over het algemeen stukken hoger dan het uurloon dat u verdient in loondienst. Voor veel mensen is dit dé belangrijkste reden dat ze zelfstandig ondernemer worden.

Belastingvoordeel

Als zelfstandig ondernemer heeft u in veel gevallen recht op belastingvoordeel: Uw bedrijfskosten zijn aftrekbaar en u kunt, indien u in aanmerking komt, profiteren van voordelige regelingen. Zo hebben veel ZZP’ers recht op startersaftrek. Het woord zegt het al: Hierop heeft u recht als beginnend ondernemer. Daarnaast hebben veel ZZP’ers recht op zelfstandigenaftrek. Hierop heeft u recht wanneer u genoeg uren heeft besteed aan uw onderneming.

Eigen baas zijn heeft veel voordelen. Je kunt je eigen uren maken, je eigen tarieven bepalen en zo veel of zo weinig werk aannemen als je wilt. Maar zelfstandig ondernemerschap brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo ben je verantwoordelijk voor alle aspecten van je bedrijf, van het vinden van klanten tot het uitvoeren van het werk en het beheren van de financiën. Dit kan veel werk zijn, en het is niet altijd gemakkelijk om een balans te vinden tussen werk en de rest van je leven. Bovendien kun je als zelfstandige bij niemand terecht voor hulp of advies als het misgaat. Als je erover denkt om voor jezelf te beginnen, is het belangrijk om je onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op de uitdagingen die je te wachten staan. Maar als u bereid bent er hard voor te werken, kan zelfstandig ondernemerschap een lonende ervaring zijn.

Begeleiding van Posibel

Bent u nog nooit ZZP’er geweest, of heeft u simpelweg behoefte aan extra ondersteuning? Wij denken graag met u mee! Posibel biedt stapsgewijze begeleiding aan zelfstandig ondernemers die vast lopen tijdens de start/up fase van hun onderneming. Komt u aardig op weg, maar heeft u een specifieke vraag? Ook dan kunt u bij ons terecht. Bent u benieuwd waarmee we u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Contact met Posibel

Benieuwd naar de mogelijkheden welke Posibel u te bieden heeft? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 06 00 564, mail ons op info@posibel.nl of maak gebruik van onderstaand contact formulier.