Starten als ZZP’er in de zorg

Starten als ZZP’er in de zorg

Heeft u de wens om te starten als ZZP’er in de zorg? Dan kunnen wij u verder helpen. Als startende ZZP’er komt er veel op u af: Er moeten diverse zaken geregeld worden en u krijgt te maken met nieuwe wetten en regelgeving. Graag vertellen we je meer over de voordelen van starten als ZZP’er in de zorg en hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Voordelen van ZZP’er in de zorg

Steeds meer zorgverleners kiezen ervoor om ZZP’er te zijn. Er zitten namelijk meerdere voordelen aan het werken als ZZP’er:

Vrijheid

Als ZZP’er in de zorg ervaart u veel vrijheid. U plant namelijk zelf in op welke dagen u werkt. Hierdoor is het ook mogelijk om tijdens het laagseizoen op vakantie te gaan of een dagje weg in te plannen op een doordeweekse dag. Ook kiest u zelf op welke plek u werkt. Krijgt u een verzoek om te werken bij een instelling die niet bij u past? Dan kunt u ervoor kiezen om deze dienst niet aan te nemen.

Uurloon

Als ZZP’er in de zorg bepaalt u zelf uw uurtarief. Het marktconforme tarief van ZZP’er ligt over het algemeen hoger dan het uurloon van werknemers in loondienst. Dit is voor veel mensen de belangrijkste reden dat ze aan de slag gaan als ZZP’er in de zorg.

Afwisseling

Als ZZP’er kiest u zelf waar en wanneer u werkt. Door de mogelijkheid om te werken op verschillende locaties is geen enkele dag hetzelfde. Werken als ZZP’er in de zorg is dus ideaal voor mensen die houden van extra uitdaging en afwisseling op de werkvloer.

Voordelen van Posibel

  • Advies en begeleiding bij het opzetten van uw bedrijf.
  • Helder overzicht van stappen die doorlopen moeten worden.
  • Geen onnodige stress en onzekerheid.
  • Met een gerust hart van start gaan.

Minder administratie op de werkvloer

Als ZZP’er houd u natuurlijk uw eigen administratie bij. Denk bijvoorbeeld aan facturen, verzekeringen maar ook belastingen. Ook houd u de uren bij voor de belastingdienst en wanneer van toepassing voor de BIG-registratie. Waar u zich als ZZP’er in de zorg minder druk over hoeft te maken is de administratie op de werkvloer. Zo is het vaak ook zo dat u zich niet aansluit bij team overleggen van het zorgteam waar u de opdracht uitvoert. Zo houd u meer tijd over voor het gene wat u het liefst doet: zorgen voor andere.

Begeleiding van Posibel

Bent u nog nooit ZZP’er geweest, of vindt u het lastig om voor uzelf te beginnen? Wij denken graag met u mee. Bij Posibel bieden we stapsgewijze begeleiding met het starten als ZZP’er. Ook kunt u ervoor kiezen om ondersteund te worden met een specifiek struikelblok. Wilt u meer weten? Ook voor een snelle vraag kunt u altijd contact met ons opnemen. Posibel denkt met u mee!

Contact met Posibel

Benieuwd naar de mogelijkheden welke Posibel u te bieden heeft? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 06 00 564, mail ons op info@posibel.nl of maak gebruik van onderstaand contact formulier.