Zakelijke auto

Zakelijke auto

Wellicht denkt u bij een eigen bedrijf aan een auto van de zaak. Dit kan voordelen met zich mee brengen. Zo kunt u bepaalde kosten opgeven voor de inkomstenbelasting en kunt u voor sommige zaken de BTW terugvragen. Toch is een zakelijke auto niet altijd de voordeligste optie. Als startende ondernemer kan het zijn dat het rijden met een persoonlijke auto voordeliger is dan een zakelijke auto. Dit kan te maken hebben met de kilometers die u rijdt of met de wettelijke regels die verbonden zijn aan een zakelijke auto. Ook voor ondernemers die al een eigen bedrijf hebben kan het zijn dat een persoonlijke auto voordeliger zijn.

Om goed uit te zoeken hoe de wetgeving in elkaar zit en om te bepalen of een zakelijke auto voor u voordeliger is, kost veel tijd. Dit is tijd die u waarschijnlijk liever in uw (opkomende) bedrijf stopt. Dat kunnen wij bij Posibel ons goed voorstellen en we helpen u dan ook graag bij het bepalen van de beste keuze. We kijken mee in uw situatie en kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over zakelijk rijden of denkt u aan het aanschaffen van een zakelijke auto? Of heeft u graag hulp bij het uitzoeken van de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder!