BTW

BTW

Wanneer u een eigen bedrijf heeft, krijgt u te maken met de BTW (Belasting Toegevoegde Waarde). Als consument heeft u er dagelijks mee te maken. Op elk product zit BTW die u betaalt. Als u als ondernemer wordt betaald dan moet u wellicht BTW rekenen in uw prijs. De BTW is dan geen inkomen maar een door u opgehaalde belasting. U moet dan de BTW weer afdragen aan de Belastingdienst. Maar als ondernemer bent u vrijgesteld van het betalen van de BTW op zakelijke transacties. Dit betekent dat u van de investeringen waarvoor u BTW hebt betaald het terug kunt vragen. Dit maakt dat het soms lastig is om te weten wat u moet afdragen of juist terugkrijgt.

Omdat u als ondernemer BTW kunt terugkrijgen en moet betalen is het soms lastig om daarmee rekening te houden bij uw reserveringen. We kunnen u bij Posibel daarbij helpen. Samen met u kijken we naar een manier waarop u het overzichtelijk kunt houden wat u moet betalen en wat u terugkrijgt. Zo heeft u altijd overzicht en weet u wat u moet doen.

Heeft u graag hulp bij het overzichtelijk maken van de BTW of van uw financiën in het algemeen? Of heeft u vragen over de BTW die mogelijk voor u van toepassing is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We helpen u graag verder!