Coach startende ondernemers

Coach startende ondernemers

Het starten als ZZP’er is een grote uitdaging. Een coach voor startende ondernemers is daarom de perfecte ondersteuning voor een beginnend ZZP’er. Bent u benieuwd wat extra begeleiding u op kan leveren? We bespreken het op deze pagina.

Regels en wetten

Wanneer u start met uw onderneming krijgt u te maken met nieuwe wetten en regels: Zaken waar u niet mee te maken kreeg toen u werkte in loondienst. Het is belangrijk dat u deze regels kent en begrijpt. Voorbeelden van belangrijke zaken zijn het kiezen van de rechtsvorm en de branche van uw bedrijf. Daarnaast zult u als ZZP’er ook uw eigen administratie moeten regelen. Natuurlijk kunt u deze taak uit handen geven, maar het is tóch belangrijk dat u dit zelf ook goed begrijpt; u bent immers de leider. Vindt u dit lastig, of wilt u zeker weten dat u geen belangrijke zaken vergeet? Een coach voor startende ondernemers van Posibel kan u verder helpen.

Ondernemingsplan

Als u een eigen onderneming wilt starten is het belangrijk dat u een ondernemingsplan opstelt. Hierin beschrijft u uw idee, verkent u de markt en verzint u een goed marketingplan. Een coach voor startende ondernemers begeleidt u in dit proces. Samen met de coach bekijkt u of uw ondernemingsplan compleet is en of u de markt goed heeft verkend. Uit deze info bepalen jullie samen of het ondernemingsplan kans van slagen heeft en worden er, indien nodig, bepaalde zaken aangepast.

Voordelen van Posibel

  • Advies en begeleiding bij het opzetten van uw bedrijf.
  • Helder overzicht van stappen die doorlopen moeten worden.
  • Geen onnodige stress en onzekerheid.
  • Met een gerust hart van start gaan.

Financiën

Een coach voor startende ondernemers kan ook adviseren over financiën. Zo kan hij u helpen met het zoeken naar startkapitaal. Startkapitaal is namelijk cruciaal bij de start van een onderneming. Met startkapitaal betaalt u uw huur of bouwt u een webshop, kunt u investeren in goede advertenties, SEO teksten en eventueel in producten. Kortom: Een startkapitaal resulteert in een vliegende start van uw onderneming. Daarom is het belangrijk om voldoende geld bij elkaar te verzamelen. U kunt een lening aanvragen bij de bank, of geld vragen aan familie en vrienden. Dit brengt echter grote risico’s met zich mee. Posibel kan u helpen met de zoektocht naar andere opties. Denk aan het aanvragen van durfkapitaal bij grote investeerders, of het aan de bel trekken bij verschillende business angels.

Begeleiding van Posibel

Posibel biedt stapsgewijze begeleiding bij het starten van nieuwe ondernemingen. Ook voor een specifiek probleem of vraagstuk kunt u bij ons terecht. Bent u benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Contact met Posibel

Benieuwd naar de mogelijkheden welke Posibel u te bieden heeft? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085 – 06 00 564, mail ons op info@posibel.nl of maak gebruik van onderstaand contact formulier.